Producatorii "verzi" avertizeaza: Romania ingroapa energia regenerabila - Statul provoaca haos

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 15:10
1688 citiri
Producatorii "verzi" avertizeaza: Romania ingroapa energia regenerabila - Statul provoaca haos
Foto: Arhiva Ziare.com

Investitorii in energia regenerabila si producatorii din acest domeniu sunt revoltati de faptul ca Guvernul a decis sa mentina un nivel scazut al cotei obligatorii, sustinand ca masura, bazata pe calcule neactualizate, va falimenta firmele si "va arunca in haos" industria.

"La sfarsitul anului trecut, in cadrul COP21, 186 de tari au ajuns la un acord istoric si anume sa lupte impotriva emisiilor de CO2 si sa isi concentreze eforturile pentru a sustine energia produsa din surse regenerabile.

In acest timp, Romania continua sa promoveze o politica prin care statul doreste falimentarea producatorilor de energie din surse regenerabile care azi asigura circa 20% din consumul de energie electrica la nivel national", se arata intr-un comunicat al asociatiilor care reprezinta investitorii in energia regenerabila din Romania - RWEA, PATRES, RPIA si ArmHE.

Acestea amintesc ca la propunerea ANRE, Guvernul a luat decizia de a pastra pentru al treilea an la rand cota obligatorie de energie ...citeste mai departe despre "Producatorii "verzi" avertizeaza: Romania ingroapa energia regenerabila - Statul provoaca haos" pe Ziare.com

#energie regenerabila Romania, #investitii energie regenerabila Romania, #energie verde Romania , #Stiri Mediu