Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Populatia a ajuns sa plateasca mai mult decat firmele pentru energia nucleara produsa la Cernavoda

Populatia a ajuns sa plateasca mai mult decat firmele pentru energia nucleara produsa la Cernavoda
Pretul stabilit de autoritati pentru energia electrica furnizata de Nuclearelectrica pe piata reglementata, din care populatia este aprovizionata din cele mai ieftine surse de energie, a ajuns mai mare decat preturile obtinute pentru energia produsa la centrala de la Cernavoda, din piata libera, din care cumpara firmele, a declarat directorul general al companiei, Daniela Lulache.

Nuclearelectrica, societatea care opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, vinde 86% din energia produsa pe piata libera administrata de OPCOM, iar restul pe piata reglementata, din care este aprovizionata populatia, scrie Nwws.ro.

In prezent, doar societatile de stat Nuclearelectrica si Hidroelectrica contribuie pe piata reglementata, deoarece energia nucleara si cea produsa in hidrocentrale sunt considerate cele mai ieftine surse de energie. Pana in 2014, piata reglementata aducea pierderi companiei Nuclearelectrica, pentru ca preturile erau mai mici decat cele obtinute prin vanzarea energiei pe ...citeste mai departe despre "Populatia a ajuns sa plateasca mai mult decat firmele pentru energia nucleara produsa la Cernavoda" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 967 ori
Citeste mai multe desprecosturi energia nucleara