Patrula de reciclare: Ce este eticheta de eficienta energetica, cum o citim si la ce foloseste?

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:30
2890 citiri
Patrula de reciclare: Ce este eticheta de eficienta energetica, cum o citim si la ce foloseste?
Foto: Patrula de Reciclare

Eticheta energetica europeana este creata pentru a furniza cumparatorilor informatii precise, comparabile si usor de recunoscut, cu privire la consumul de energie, performanta si alte caracteristici esentiale ale electrocasnicelor.

Aceste informatii permit consumatorilor sa identifice cat este de eficient energetic un produs si sa evalueze potentialele reduceri de costuri cu energia.

Incepand cu 1995, eticheta i-a ajutat pe consumatori sa aleaga echipamentele tinand cont si de informatiile privind consumul de energie.

Legislatia europeana este compusa dintr-o Directiva cadru, care stabileste principiile si obligatiile generale cu privire la eticheta energetica. Directiva cadru este insotita de o serie de regulamente delegate, care asigura informatia specifica fiecarei categorii de produse.

Ce amenda risti daca-ti lasi televizorul pe strada si ce spune legea

Succesul schemei de etichetare a determinat Uniunea Europeana sa introduca, in 2003, doua clase noi pentru ...citeste mai departe despre "Patrula de reciclare: Ce este eticheta de eficienta energetica, cum o citim si la ce foloseste?" pe Ziare.com

#eticheta eficienta energetica, #patrula reciclare, #eficienta energetica electrocasnice, #norme europene electrocasnice, #reciclare electrocasnice , #Stiri Mediu