Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parc fotovoltaic de peste 100 de milioane de euro, realizat într-o comună din Ardeal. Vor fi instalate sute de mii de panouri

Parc fotovoltaic de peste 100 de milioane de euro, realizat într-o comună din Ardeal. Vor fi instalate sute de mii de panouri

Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafață de aproape 200 de hectare va fi realizat de o firmă din Cluj-Napoca pe terenuri închiriate din comuna Lunca Mureșului, județul Alba. Investiția depășește 100 de milioane de euro.

În total, este vorba despre o suprafață de 190 de hectare pe care ar urma să fie instalate sute de mii de panouri fotovoltaice. Proiectul a fost împărțit în trei loturi, pentru fiecare fiind solicitat avizul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Instituția a stabilit că proiectele nu se supun evaluării impactului asupra mediului. Proiectul a fost inițiat de firma Campeador Green Energy SRL Cluj-Napoca. Cel mai mare dintre proiecte se va întinde pe o suprafață de 89,43 hectare și va cuprinde un număr total de 111.940 de panouri, 40 de transformatoare și 317 invertoare. Puterea instalată va fi de 70 MWh.

Al doilea parc va fi realizat pe o suprafață de 88,28 hectare și va avea datele tehnice similare cu cel anterior. A treia zonă va avea o suprafață de 13 hectare, va cuprinde 15.940 de panouri și va avea o putere nominală de 6,6 MWh. În total, la Lunca Mureșului vor fi instalate apoape 240.000 de panouri.

Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi livrată în sistemul energetic național prin intermediul unor stații de transformare ridicatoare 20/110 kV. Pentru unul dintre proiecte va fi nevoie și de subtraversarea râului Mureș cu linia de legătură pentru furnizarea energiei electrice în sistemul național.

La prețurile din prezent de pe piață, cu 1MW fotovoltaic instalat costând minim 800.000 de euro, investiția totală ce ar urma să se realizeze la Lunca Mureșului s-a ridica la circa 120 de milioane de euro. ...citeste mai departe despre "Parc fotovoltaic de peste 100 de milioane de euro, realizat într-o comună din Ardeal. Vor fi instalate sute de mii de panouri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 596 ori