Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ora Pamantului 2017: Cine inchide lumina si ce manifestari au loc in toata tara

Ora Pamantului 2017: Cine inchide lumina si ce manifestari au loc in toata tara

Milioane de oameni din intreaga lume vor sarbatori sambata Ora Pamantului, economisind pret de o ora energie pentru a salva planeta.

In Romania, sunt organizate diverse evenimente cu aceasta ocazie, iar unele institutii si-au anuntat deja intentia de a sustine Ora Pamantului.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a transmis ca "pentru promovarea mesajului de responsabilizare sociala in ceea ce priveste economisirea energiei si reducerea poluarii mediului inconjurator generata de activitatea umana, sambata - 25 martie a.c., pompierii salvatori vor stinge luminile unitatilor in care isi desfasoara activitatea, in intervalul orar 20:30 - 21:30, fara ca acest lucru sa afecteze operativitatea si eficienta misiunilor si activitatilor specifice", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, Palatul Parlamentului va intrerupe iluminatul in intervalul 20:30 - 21:30, iar Guvernul Romaniei va face la fel.

WWF organizeaza un eveniment in Parcul Izvor, un eveniment incepand cu ora 17:00. Cercetasii Ciresarii au pregatit ateliere si jocuri captivante pentru copiii care vor fi prezenti in Parcul Izvor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, in care se anunta si concerte, pe langa alte activitati. Iar de la ora 20:30, pana la 21:30, doritorii pot da o tura cu bicicleta alaturi de Adevaratii VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Natiunile Unite) - str. B.P. Hasdeu - Splaiul Independentei - Stirbei Voda - Berzei - Calea Grivitei - Dacia - Romana - Universitate - Unirii - Splaiul Independentei - Natiunile Unite - Izvor.

USR sector 3 va organiza, de la ora 10:30, o actiune de ecologizare in zona retrocedata a parcului IOR.

Ora Pamantului, in tara.

Brasov

Pe parcursul Orei Pamantului, se va opri iluminatul public in tot centrul istoric, zona cladirii Primariei Brasov si a Postei zona Rectoratului, Piata Sfatului, Piata Enescu, Parcul Titulescu, precum si pe urmatoarele strazi: Muresenilor, Republicii, Eroilor, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Sfantul Ioan, Michael Weiss, Postavarului, Politehnicii si Diaconu Coresi.

Braila

Brailenii sunt invitati inca de la ora 18:30 la o plimbare inedita pe alei si prin padure in Parcul Monument, plamanul verde al orasului Braila, pentru a marca Ora Pamantului.

Buzau

Si Primaria municipiului Buzau va intrerupere iluminatul public in zona Palatului Comunal intre orele 20:30 si 21:30.

Aninoasa (Dambovita)

De la 14:00, va avea loc o plimbare cu bicicleta impreuna cu prietenii ...citeste mai departe despre "Ora Pamantului 2017: Cine inchide lumina si ce manifestari au loc in toata tara" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1238 ori