Nutella ameninta planeta? Cum se face celebra crema de ciocolata vinovata de defrisari masive

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 09:02
1201 citiri
Nutella ameninta planeta? Cum se face celebra crema de ciocolata vinovata de defrisari masive
Foto: Nutella

Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, a sustinut ca ar trebui sa se renunte la consumul cremei Nutella, deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o "despadurire masiva, care duce, la randul ei, la incalzirea climatica".

Aceste declaratii au fost facute luni seara, in timpul emisiunii "Le Petit Journal" a postului de televiziune Canal+, demnitarul cerand firmei producatoare, Ferrero, sa utilizeze alte materii prime pentru obtinerea faimoasei creme tartinabile cu alune.

Nutella, un pericol pentru sanatate, potrivit UE

Totodata, Segolene Royal a pledat pentru o a treia revolutie industriala, care sa aiba in vedere protejarea mediului inconjurator, dupa ce, cu numai doua zile in urma, isi anuntase intentia de a interzice comercializarea unui cunoscut erbicid de la firma Monsanto, "Rounduo", ca masura de combatere a efectelor negative ale substantelor chimice de acest tip.

Franta - care va gazdui summit-ul pentru combaterea ...citeste mai departe despre "Nutella ameninta planeta? Cum se face celebra crema de ciocolata vinovata de defrisari masive" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nutella pericol mediu, #Nutella incalzire globala, #Nutella interdictie Franta , #Stiri Mediu