Noul Program "Casa Verde" incepe pe 9 septembrie. Romanii vor putea deveni furnizori de energie curata

Luni, 26 August 2019, ora 16:19
1523 citiri
Noul Program "Casa Verde" incepe pe 9 septembrie. Romanii vor putea deveni furnizori de energie curata
Foto: Arhiva Pixabay

Noul Program "Casa Verde", destinat instalarii de panouri fotovoltaice, va demara pe 9 septembrie si se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, si producatori de energie electrica.

"Avem astazi un eveniment extrem de important asteptat de catre romani. Semnam astazi contractul de finantare pentru contractul "Casa Verde - fotovoltaice", intre Ministerul Dezvoltarii care este finantatorul, avand bani, 656 milioane de lei pentru Programul "Casa Verde - fotovoltaice" si Administratia Fondului pentru Mediu.

M-am gandit din prima clipa, in momentul in care am devenit ministru al Mediului, cum sa reusim sa imbunatatim Programul "Casa Verde", pe care toti romanii il cunosteau, atunci cand era vorba de a pune pe casele noastre panouri solare.

Pentru ca vremurile intotdeauna sunt mai emancipate si pentru ca trebuie sa ne uitam la tehnologie, la avantajele fiecarui roman care doreste sa-si construiasca sau doreste sa plateasca mai putini bani la utilitati, ne-am gandit ca este cea mai buna metoda sa montam celule fotovoltaice pe casele noastre, si, un lucru extrem de important, fiecare dintre noi poate deveni producator de energie electrica.

Programul se va referi concret la toti romanii care vor putea, din data de 9 septembrie, sa acceseze prin toti instalatorii care astazi se vor putea regasi pe lista care va fi publicata de catre AFM. Romanii vor putea sa incheie contracte cu acesti instalatori, dupa care vor trebuie sa-si ia avizul tehnic pentru montajul acestor celule fotovoltaice.

Nu in ultimul rand, este un termen scurt din momentul in care semnezi contractul cu instalatorul pana la finalizarea proiectului, adica de opt luni", a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, Gratiela Gavrilescu.

Sunt bani pentru 33.000 de case

Potrivit ministrului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul "Casa Verde - fotovoltaice" vor fi finantate circa 33.000 de unitati locative.

"Minimul de putere instalata este de 3 KW si se va putea din acel moment sa negocieze si cu societatile de electricitate si sa incheie contractul de racordare. Am aproximat ca 33.000 de unitati locative vor fi posesoare a acestor celule fotovoltaice.

Ne gandim de pe acum ce sume sa identificam, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii, alti bani pentru un alt program si largirea acestuia si la persoane juridice si institutii publice. Dam dovada de mare responsabilitate, prin acest program.

Incercam sa facem si noi lucruri pe care alte tari le-au facut mai demul ...citeste mai departe despre "Noul Program "Casa Verde" incepe pe 9 septembrie. Romanii vor putea deveni furnizori de energie curata" pe Ziare.com

#Casa Verde program bani, #Casa Verde furnizori energie , #Stiri Mediu