Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi reguli privind deseurile generate la concerte, evenimente si reuniuni publice. Obligatoriu colectare selectiva si toalete ecologice

Noi reguli privind deseurile generate la concerte, evenimente si reuniuni publice. Obligatoriu colectare selectiva si toalete ecologice
Guvernul a pus in dezbatere publica noul proiect de lege initiat pe 30 august de Ministerul Mediului privind prevenirea si reducerea cantitatii de deseuri generate in cadrul evenimentelor si reuniunilor publice, cum ar fi concertele, festivalurile, serbarile, zilele oraselor/comunelor, manifestatiile politice sau religioase, informeaza marti organizatia ecologista "Act for Tomorrow", care se prezinta drept partener al Ministerului Mediului in realizarea acestui proiect de lege.

"Romania este gazda unora dintre cele mai mari festivaluri din Uniunea Europeana, iar numarul si dimensiunea acestor evenimente este in continua crestere. Anual, peste 1 milion de persoane participa la marile festivaluri de muzica. Acestora li se adauga participantii altor tipuri de evenimente sportive, culturale, precum concerte, serbari, targuri, zilele oraselor si comunelor, dar si manifestatiile religioase sau politice", se mentioneaza in comunicatul asociatiei.

Organizatia "Act for Tomorrow" a transmis mai multe propuneri Ministerului Mediului privind colectarea separata a deseurilor de ambalaje in cadrul festivalurilor din Romania, propuneri care au fost incluse in Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 54/2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic, initiat vineri, 30 august 2019, de fostul ministru Gratiela Gavrilescu, precizeaza asociatia.

"Prin acest proiect de lege, aflat in dezbatere publica, Ministerul Mediului si-a propus prevenirea si reducerea cantitatii de deseuri generate in cadrul evenimentelor si reuniunilor publice, cum ar fi concertele, festivalurile, serbarile, zilele oraselor/comunelor, manifestatiile politice sau religioase. In acelasi timp, Ministerul Mediului tine cont de noile pachete legislative la nivel european. Proiectul de lege propune o serie de masuri care trebuie implementate de catre organizatorii evenimentelor, pentru a diminua impactul negativ asupra mediului", se precizeaza in comunicatul organizatiei.

Propunerile privesc asigurarea infrastructurii necesare colectarii separate a deseurilor pe minim trei fractii - reciclabile, nereciclabile si biodegradabile, precum si cu toalete ecologice; asigurarea marcarii punctelor pentru colectarea separata a deseurilor si afisarea regulilor privind colectarea separata, cu exemplificarea tipurilor de deseuri; asigurarea igienizarii si salubrizarii locului de desfasurare a evenimentului; asigurarea ca produsele alimentare si bauturile comercializate sau oferite grat ...citeste mai departe despre "Noi reguli privind deseurile generate la concerte, evenimente si reuniuni publice. Obligatoriu colectare selectiva si toalete ecologice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 971 ori