Nivel alarmant al poluarii din aer: In fiecare saptamana, oceanele suporta efectul deversarii de petrol din Golful Mexic

Marti, 17 Mai 2016, ora 10:49
1083 citiri
Nivel alarmant al poluarii din aer: In fiecare saptamana, oceanele suporta efectul deversarii de petrol din Golful Mexic
Foto: Arhiva Ziare.com

In fiecare saptamana, ajunge in mari si oceane aceeasi cantitate de toxine produsa de cea mai mare deversare accidentala de petrol marin din istorie, cea din Golful Mexic din 2010.

Acest lucru se intampla prin poluarea aerului in urma activitatilor curente - arderea combustibililor fosili - sau a incendiilor de vegetatie.

Descoperirea a fost facuta de un grup de oameni de stiinta spanioli, care a calatorit pe vapor pe ruta Spania - Brazilia - Africa de Sud - Australia - Honolulu revenind acasa prin Canalul Panama.

Alarmant! Mai multe gunoaie decat pesti in oceanele si marile planetei

Pe parcursul acestei calatorii, ei au analizat numeroase mostre de aer, ploaie si apa de mare, relateaza The Independent.

Studiul arata impactul pe care emisiile industriale si marile incendii de vegetatie - tot mai frecvente din cauza schimbarilor climatice - il are asupra marilor si oceanelor.

Cercetatorii au gasit in mostrele analizate urme de hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), ...citeste mai departe despre "Nivel alarmant al poluarii din aer: In fiecare saptamana, oceanele suporta efectul deversarii de petrol din Golful Mexic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#poluarea oceane deversare Golful Mexic , #Stiri Mediu