Neregulile pentru care a fost demis directorul Romsilva: Oameni angajati pe acelasi post si degringolada in institutie

Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 15:28
1605 citiri
Neregulile pentru care a fost demis directorul Romsilva: Oameni angajati pe acelasi post si degringolada in institutie
Foto: Arhiva Facebook/Gheorghe Mihailescu

La o zi dupa ce l-a demis pe Gheorghe Mihailescu de la conducerea Romsilva, Consiliul de Administratie al institutiei si-a motivat decizia. Mai exact, consiliul spune ca, printre alte masuri paguboase, Mihailescu a destituit ilegal angajati, a refuzat sa colaboreze cu unele departamente, a mintit in sedinte si a institutit, fara vreo justificare, un climat tensionat in Romsilva.

Potrivit Consiliului de Administratie, Gheorghe Mihailescu a dispus ca in locul Serviciul de paza si protectia padurilor din cadrul Romsilva sa se infiinteze Serviciul de Control, paza si protectia padurilor.

Seful de pana atunci al serviciului restructurat, adica Dan Ioan Aldea, a fost trecut de pe o functie de conducere pe alta inferioara, de executie. Iar la carma noului serviciu - adica la Control, paza si protectia padurilor - a fost numit un alt sef.

Ulterior, instanta a stabilit ca mutarea din functie a lui Aldea a fost ilegala. Asa ca Mihailescu l-a reincadrat pe acesta pe functia de sef de serviciu. Singura problema era ca serviciul al carui sef a redevenit Aldea nu mai exista in organigrama Romsilva.

In paralel, serviciul de Control, paza si protectia padurilor a functionat, avand propriul sef (altul decat Dan Ioan Aldea).

In aceste conditii, Consiliul de Administratie a decis ca "in perioada 24.10.2019 - 16.11.2019 au existat doua persoane pe postul de sef de serviciu".

In plus, Gheorghe Mihailescu - "fara sa fi prezentat situatia reala Consiliului de Administratie" - a cerut in mai 2019 desfiintarea a trei posturi pe care fusesera incadrate persoane cu contractul de munca suspendat, incalcand astfel Codul Muncii.

Nu in ultimul rand, Mihailescu, fara nicio motivatie, a retras o plangere intr-un litigiu pe care Romsilva il avea cu privire la o suprafata de 43.227 de hectare de teren forestier.

"Retreagerea plangerii a fost semnata de catre directorul general Gheorghe Mihailescu si consilierul juridic Roxana Mohorea, angajata Directiei Silvice Vrancea, fara a avea o imputenicire in acest sens", se arata in minuta sedintei de CA de pe 4 februarie 2020.

Totodata, membrii CA au constatat ca mai multi salariati ai Romsilva au sesizat faptul ca Gheorghe Mihailescu instituise la Romsilva "un regim agresiv, discretionar, lipsit de fair play si a creat, in permanenta, o stare 'artificiala'".

Serviciul Juridic si Contencios Administrativ (SJCA) a transmis ca nu poate colabora cu Gheorghe Mihailescu, in vederea reprezentarii intereselor Romsilva.

Mai ...citeste mai departe despre "Neregulile pentru care a fost demis directorul Romsilva: Oameni angajati pe acelasi post si degringolada in institutie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nereguli motiv demitere Gheorghe Mihailescu Romsilva , #Stiri Mediu