Ministrul Mediului despre Rosia Montana, gaze de sist si Casa Verde: Putem ajunge la inchiderea zonei Marii Negre

Joi, 03 Iulie 2014, ora 08:06
2466 citiri
Ministrul Mediului despre Rosia Montana, gaze de sist si Casa Verde: Putem ajunge la inchiderea zonei Marii Negre

Chevron exploreaza la Pungesti, dar fara fracturare hidraulica, tehnologie interzisa prin avizul de mediu, nu se folosesc chimicale si nu e nimic periculos. In cazul Rosia Montana, Ministerul Mediului este in procedura de incepere a contractarii unei expertize, a declarat ministrul Attila Korodi.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Mediului a aratat ca nici nu s-a pus problema explorarii prin fracturare, iar la faza de exploatare a gazelor de sist se poate ajunge in cel putin 4-5 ani.

Ministrul Korodi a aratat ce a gasit la Fondul de Mediu in momentul preluarii mandatului si a explicat marile probleme care ingreuneza absorbtia fondurilor europene, cu riscuri majore: "putem ajunge la inchiderea zonei Marii Negre".

Proiectul Rosia Montana a generat in toamna anului trecut mari tulburari. In ce stadiu ne aflam acum cu acest proiect?

Legea care se referea la proiectul Rosia Montana a fost respinsa de Parlament in urma cu cateva saptamani. Noi suntem in procedura de ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului despre Rosia Montana, gaze de sist si Casa Verde: Putem ajunge la inchiderea zonei Marii Negre Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Attila Korodi Mediu, #gaze de sist Pungesti, #Rosia Montana expertiza, #fonduri europene , #Stiri Mediu