Ministrul Energiei e contrazis de cifre: Avem stocuri mult mai mari de carbune. Dar exista o explicatie

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 14:33
1665 citiri
Ministrul Energiei e contrazis de cifre: Avem stocuri mult mai mari de carbune. Dar exista o explicatie
Foto: Ziare.com

Un raport al Complexului Energetic Oltenia arata ca societatea avea in stocuri 816.300 tone carbune, la data de 12 ianuarie, ora 7:00, mult peste nivelul indicat joi de ministrul Energiei, Toma Petcu, in cadrul sedintei de guvern, de doar 357.000 de tone.

Potrivit raportului CE Oltenia, in depozitele termo erau, in momentul intocmirii raportului, 366.000 tone, la directia miniera erau alte 401.900 tone, iar alte 48.400 tone carbune se aflau in navetele aflate in traseu.

"Diminuarea stocului la termocentrale provine din intarzieri in activitatea de descarcare generata de conditiile meteo nefavorabile, temperaturile scazute avand ca efect inghetarea carbunelui in vagoane, timpii de descarcare prelungindu-se cu perioada necesara pentru trecerea garniturilor de tren prin instalatiile de dezghet", arata raportul producatorului de energie.

CE Oltenia functiona, la momentul redactarii raportului, la capacitate maxima, cu zece grupuri energetice, din care cate trei in functiune la ...citeste mai departe despre "Ministrul Energiei e contrazis de cifre: Avem stocuri mult mai mari de carbune. Dar exista o explicatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stocuri carbune Complextul Energetic Oltenia, #Ministerul Energiei stocuri carbune , #Stiri Mediu