Ministerul Mediului, criticat dur: Da unda verde pentru uciderea a sute de ursi, lupi si pisici salbatice

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 20:15
1020 citiri
Ministerul Mediului, criticat dur: Da unda verde pentru uciderea a sute de ursi, lupi si pisici salbatice
Foto: WWF/Fritz Polking

Organizatia nonguvernamentala World Wide Fund Romania acuza Ministul Mediului ca da unda verde uciderii a sute de ursi, lupi si pisici salbatice - specii protejate in tara noastra - in baza unui studiu pe care chiar oficiali din minister il contesta.

Pe site-ul ministerului este, in dezbatere publica pana la 30 septembrie, un proiect de ordin care ar permite impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice. Aceste cote de vanatoare sunt propuse pe baza unui studiu realizat de profesori de la Facultatea Transilvania din Brasov, dar contestat de experti, care au cerut refacerea lui, arata WWF intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Cei de la WWF atrag atentia ca nu vanatoare este solutia, ci pot fi gasite alte metode prin care incidentele dintre oameni si animalele salbatice sa fie cat mai putine.

"Autoritatile nu propun nicio alternativa la vanatoare, cum ar fi implementarea de masuri de prevenire a conflictelor cu animalele salbatice - caini la stana, ...citeste mai departe despre "Ministerul Mediului, criticat dur: Da unda verde pentru uciderea a sute de ursi, lupi si pisici salbatice" pe Ziare.com

#WWF cote vanatoare ursi lupi, #stabilire cote vanatoare Romania, #animale salbatice vanate Romania, #ordin MMAP cote vanatoare dezbatere publica , #Stiri Mediu