Marturii cutremuratoare de la cel mai mare dezastru nuclear: Cernobil mi-a otravit copilaria

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 14:33
1056 citiri

Accidentul nuclear de la Cernobil a lasat multe rani deschise. Marti se implinesc 30 de ani de la dezastru, iar noi marturii cutremuratoare ies la iveala.

Zoya Sheftalovici era doar un copil cand s-a produs cel mai grav accident nuclear din istorie. Intr-un amplu material publicat pe Politico, Zoya rememoreaza evenimentele tragice din primavara anulului 1986, dar si cum dezastrul i-a schimbat viata.

Fusese o zi normala de aprilie, nimic nu avea sa prevesteasca dezastrul. Seara, bunica ei, medic, s-a grabit acasa. "Nu o lasati pe Zoya sa iasa afara, inchideti ferestrele, s-a intamplat ceva", a tipat alarmata batrana. O colega al carei sot era un ofiter KGB i-a spus ca un accident cumplit s-a produs undeva in nord. Atat, fara niciun detaliu. Batrana oricum nu auzise niciodata de centrala nucleara de la Cernobil, din apropiere de micutul oras Pripyat.

A fost mai usor de zis decat de facut. Patru oameni - parintii, sora si Zoya - locuiau intr-o singura camera, intr-un mic ...citeste mai departe despre "Marturii cutremuratoare de la cel mai mare dezastru nuclear: Cernobil mi-a otravit copilaria" pe Ziare.com

#marturii surpavietuitor Cernobil, #dezastru nuclear Cernobil , #Stiri Mediu