Marea Britanie, acuzata ca voia sa fenteze UE in ceea ce priveste limitele poluarii: Documente secrete ajunse in presa

Sambata, 14 Mai 2016, ora 18:46
1102 citiri
Marea Britanie, acuzata ca voia sa fenteze UE in ceea ce priveste limitele poluarii: Documente secrete ajunse in presa
Foto: Twitter/Rory Stewart

Documente secrete facute publice recent arata ca Marea Britanie incerca sa fenteze UE in ceea ce priveste normele de poluare.

Conform documentelor, guvernul britanic voia sa nu respecte normele de poluare stabilite de UE, pentru a favoriza niste mari afaceri, arata The Guardian.

Insusi ministrul britanic al Mediului le-ar fi spus, conform documentelor, unor membri conservatori ai Parlamentului European sa sprijine o clauza care sa permita depasirea de catre regat a acestor limite.

Legislatia menita sa forteze statele membre UE sa se limiteze la un nivel maximum al emisiilor pana in 2030 este in prezent analizata la Bruxelles.

Dezvaluirile au loc in contextul in care guvernul britanic recunoaste faptul ca poluarea aerului reduce speranta de viata in regat cu sase luni, in medie.

Poluarea din aer a ajuns sa ucida mai multi oameni decat abuzul de alcool si droguri

Asa dupa cum se ...citeste mai departe despre "Marea Britanie, acuzata ca voia sa fenteze UE in ceea ce priveste limitele poluarii: Documente secrete ajunse in presa" pe Ziare.com

#documente secrete poluare Marea Britanie, #Rory Stewart documente secrete europarlamentari, #norme poluare UE, #poluare Europa , #Stiri Mediu