Marea Bariera de Corali nu mai poate fi salvata - verdictul e dat de experti

Luni, 29 Mai 2017, ora 22:28
1276 citiri
Marea Bariera de Corali nu mai poate fi salvata - verdictul e dat de experti
Foto: Arhiva Pixabay

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca Marea Bariera de Corali este atat de afectata incat nu mai poate fi salvata.

Starea dezastruoasa in care a ajuns reciful este cauzata de "rapiditatea extraordinara" a schimbarilor climatice, sustin expertii citati de The Telegraph.

Marea Bariera de Corali a fost grav afectata de incalzirea oceanelor, iar circa 95 la suta din ea s-a decolorat, potrivit unor oameni de stiinta care au realizat studii, in anul 2016.

Expertii sustin ca functia ecologica a recifului ar trebui mentinuta cat mai mult in urmatorii ani, insa uriasa bariera de corali nu mai poate fi salvata in actuala sa forma.

O comisie de experti infiintata de guvernul australian a transmis ca o tinta mai putin ambitioasa precum "protejarea functiei ecologice" a recifului este mai realista decat salvarea sa.

Potrivit autoritatii australiene care se ocupa de bariera de corali, acest concept se refera la "balanta proceselor ecologice necesare pentru ca ecosistemul ca intreg sa supravietuiasca, insa poate ca intr-o forma diferita, iar compozitia si structura ar putea diferi de cele din prezent".

Oamenii de stiinta au mai avertizat ca este nevoie de masuri luate de indata, pentru ca Marea Bariera de Corali si ecosistemele din jur sa nu fie afectate ireversibil.

A inceput a sasea extinctie in masa si efectele se vad si in RomaniaClipul zilei: Greenpeace ne arata cat de repede moare Marea Bariera de CoraliIncalzirea globala distruge si Marea Bariera de Corali (Video) ...citeste mai departe despre "Marea Bariera de Corali nu mai poate fi salvata - verdictul e dat de experti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salvare Marea Bariera Corali, #incalzire globala Marea Bariera de Corali, #distrugere Marea Bariela Corali , #Stiri Mediu