Maine e Ora Pamantului: Puteti economisi energie pentru consumul de electricitate al unui spital, pe un an

Vineri, 24 Martie 2017, ora 12:52
1525 citiri
Maine e Ora Pamantului: Puteti economisi energie pentru consumul de electricitate al unui spital, pe un an
Foto: Facebook/Earth Hour

Sambata, la ora 20.30, are loc "Ora Pamantului", actiune ce consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora.

Cantitatea de energie pe care gospodariile romanilor ar putea sa o economiseasca in acea ora ar fi suficienta, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an intreg, potrivit datelor transmise vineri de E.ON Energie.

Daca in toate gospodariile romanilor s-ar stinge luminile timp de o ora, s-ar putea economisi conform estimarilor 1,4 milioane de KWh de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii de dioxid de carbon.

"Ora Pamantului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze ce rol important avem in protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenta in mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia in mod eficient", a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania.

Un bec clasic de 100 KWh consuma anual 100 W, dar din aceasta cantitate doar 6% este transformata in lumina, restul de 94% se pierde, spun oficialii companiei.

"De aceea, este de preferat sa trecem de la aceasta varianta ineficienta la iluminatul inteligent cu LED-uri care consuma doar 20% din energia pe care o foloseste un bec clasic", adauga acestia.

Incarcatoarele lasate in priza consuma energie chiar daca nu ne incarcam telefonul, la fel si aparatele electrocasnice lasate in stand by, potrivit datelor E.ON Energie Romania.

In plus, un sfert din consumul de curent din gospodarie este dat de functionarea frigiderului, iar 10% de masina de spalat, a adaugat Dan Morari. ...citeste mai departe despre "Maine e Ora Pamantului: Puteti economisi energie pentru consumul de electricitate al unui spital, pe un an" pe Ziare.com

#Ora Pamantului 2017, #Earth hour Romania , #Stiri Mediu