MaiMultVerde a lansat la apa Waste Shark - drona care colecteaza deseurile din plastic (Video)

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 13:11
1506 citiri
MaiMultVerde a lansat la apa Waste Shark - drona care colecteaza deseurile din plastic (Video)
Foto: Faceboook/Waste Shark Romania

Asociatia MaiMultVerde a prezentat, vineri, intr-un eveniment organizat in centrul Capitalei, pe malul raului Dambovita, cea mai noua inovatie in materie de colectare a deseurilor - drona plutitoare "Waste Shark" ("Rechinul deseurilor").

Dispozitivul inovativ este de productie olandeza, a costat 21.800 de euro si este capabil ca colecteze de pe suprafata apelor 500 de kilograme de deseuri din plastic, intr-o singura zi. Autonomia dronei este de opt ore, la finalul acestui interval putand fi incarcata la priza.

Evenimentul de prezentare a noului tip de drona a marcat si cinci luni de la demararea Programului "Cu Apele Curate", initiativa initiata de Lidl Romania si MaiMultVerde, in parteneriat cu CeRe, ARC si Bloc0.

"Am invatat de-a lungul timpului ca printre aliatii pe care ni-i putem lua in aceasta lupta (de colectare a deseurilor din ape, n.red.) se afla si multe solutii tehnologice. Asa am descoperit Waste Shark si ne-am dat seama ca este foarte potrivit, pentru ca actiunile noastre de igienizare se intampla doar pe malurile apelor, din motive de siguranta. Am mai facut niste actiuni cu caiace, dar nu e foarte eficient. Cand am vazut ca exista o masinarie care poate colecta pana la 500 de kg de deseuri de pe apa, intr-o zi, am zis ca ne va ajuta, cu siguranta.

Am achizitionat-o, astazi o testam, iar apoi va pleca in turneu in orasele implicate in proiectul "Cu Apele Curate" si de la anul am vrea sa mergem si pe afluentii Dunarii, pentru ca sunt foarte multe deseuri care vin pe acolo. Drona este achizitionata in cadrul proiectului "Cu Apele Curate", o vom folosi in acest proiect, dar suntem deschisi si la colaborari cu alte asociatii. Masinaria este de productie olandeza si a costat 21.800 de euro. Are o autonomie de opt ore, se incarca la priza si apoi poate fi refolosita. E o suma importanta, dar care se va amortiza intr-un timp destul de scurt, iar rezultatele vor fi pe masura investitiei. Cred ca in primavara anului urmator vom putea veni cu niste rezultate concrete, dupa implicarea dronei in actiunile de ecologizare a apelor", a declarat Marta Popescu, coordonator al proiectului "Cu Apele Curate".

Conform rezultatelor inregistrate in programul "Cu Apele Curate", in perioada de vara a acestui an peste 450 de voluntari implicati au reusit sa adune din apele Dunarii 7,2 tone de deseuri, din care 6,5 tone au fost deseuri din plastic.

"Daca cifra vi se pare mare, ar trebui sa amintesc faptul ca zilnic Dunarea duce in mare 4,2 tone de de ...citeste mai departe despre "MaiMultVerde a lansat la apa Waste Shark - drona care colecteaza deseurile din plastic (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Waste Shark drona gunoaie , #Stiri Mediu