Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Licente retrase dupa scandalul cresterii pretului energiei electrice

Licente retrase dupa scandalul cresterii pretului energiei electrice

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, in sedinta de miercuri, retragerea licentelor societatilor Arelco Energy si Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, pentru comportament neadecvat, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE).

Decizia vine dupa ce ANRE a realizat o ancheta in cazul a doua contracte cu energie incheiate pe bursa de profil OPCOM, suspecte ca ar fi incalcat legislatia.

Conform unui comunicat al Autoritatii, prin scrisoarea inregistrata la ANRE la finele lunii ianuarie, administratorul societatii Arelco Power a notificat ca aceasta se afla in incapacitate obiectiva de livrare a energiei electrice catre consumatorii finali, date fiind conditiile si evolutiile pe piata energiei electrice.

Acesta a solicitat ca ANRE sa asigure preluarea de catre furnizorii de ultima instanta a locurilor de consum ale clientilor sai finali, prin aplicarea prevederilor din Regulamentul specific. Licenta Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energie electrica avea valabilitate pana la data de 16.06.2021.

O situatie similara s-a intamplat si in cazul Arelco Energy, a carei licenta expira in 17 iulie 2020.

"Luand in considerare scrisorile primite la ANRE de la societatile Arelco Power SRL si Arelco Energy SRL in zilele de 27 si 30 ianuarie 2017, directiile generale de specialitate din cadrul ANRE au constatat ca nu sunt indeplinite conditiile legale/contractuale pentru incetarea contractelor de furnizare incheiate de aceste societati cu clientii finali, pentru a fi posibila preluarea clientilor finali respectivi de catre furnizori de ultima instanta", precizeaza reprezentantii ANRE.

Astfel, avand in vedere, printre altele, incapacitatea societatilor de a continua activitatea de furnizare a energiei electrice la clientii sai finali si incalcarea unor clauze din contractele de furnizare a energiei electrice, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat retragerea licentelor celor doua societati pentru activitatea de furnizare a energiei electrice.

"Prin aceasta masura, ANRE isi afirma hotararea de a intari monitorizarea participantilor la piata de energie, avand toleranta zero in cazul unor comportamente care ar putea duce la cresterea costurilor suportate de consumatori sau chiar la periclitarea alimentarii cu energie electrica a acestora", se mentioneaza in comunicat.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, declara, pe 8 februarie ...citeste mai departe despre "Licente retrase dupa scandalul cresterii pretului energiei electrice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1469 ori