Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Institutul de la Magurele, in lupta contra terorismului nuclear: Riscurile pentru Romania

Institutul de la Magurele, in lupta contra terorismului nuclear: Riscurile pentru Romania
Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei a prezentat, in Statele Unite, viitoarea infrastructura de securitate nucleara pentru ELI-NP, laserul de la Magurele.

Seful Departamentului Acceleratoare Tandem din cadrul Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Dan Gabriel Ghita, a explicat care sunt riscurile pentru Romania in ceea ce priveste securitatea nucleara si cum ajuta Institutul autoritatile in identificarea si contracararea potentialelor amenintari.

Laserul de la Magurele, prezentat in Statele Unite

"Noi suntem cu expozitie la Summitul Industriei Nucleare, care a organizat aceasta expozitie la Summitul Securitatii Nucleare, si prezentam capacitatile de securitate nucleara din Institutul de Fizica si Energie Nucleara de la Magurele. O mica parte din activitatile noastre, care de regula sunt de cercetare, sunt dedicate si acestui subiect, securitatea nucleara", a explicat Dan Gabriel Ghita ...citeste mai departe despre "Institutul de la Magurele, in lupta contra terorismului nuclear: Riscurile pentru Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 792 ori