Industria de sute de milioane a reciclarii: Vinovatii marilor fraude sunt ignorati - Ce propune Guvernul

Luni, 15 Februarie 2016, ora 07:53
1392 citiri

La aproape o luna dupa ce scandalul reciclarii ambalajelor a devenit public si la aproape 3 luni de cand procurorii au descoperit frauda de aproximativ 56 de milioane de euro in acest domeniu, autoritatile romane vor incerca miercuri sa gaseasca o cale de compromis, astfel incat sa reduca din impactul noilor reglementari in materia reciclarii ambalajelor.

Principala problema se regaseste insa in curtea organizatorului acestei intalniri, Ministerul Mediului, care vrea sa-i aduca la aceeasi masa si pe reprezentantii companiilor investigate (OTR-uri), si pe cei care sunt pusi acum sa plateasca in locul acestor OTR-uri - producatorii.

In materie de protectia mediului, una dintre obligatiile asumate de Romania este atingerea, in 2016, unui grad de reciclare a deseurilor de 55%. La inceputul lui 2015, Romania recicla undeva intre 5% si 10% din deseurile municipale.

Cum functioneaza industria, cum se produc fraudele

In vreme ce Parchetul continua ancheta in dosar, nimeni nu ...citeste mai departe despre "Industria de sute de milioane a reciclarii: Vinovatii marilor fraude sunt ignorati - Ce propune Guvernul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reciclare furturi, #reciclare industrie Romania, #reciclare Romania , #Stiri Mediu