Incazire globala: Ce prevede acordul istoric semnat sambata la Paris

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 19:34
1074 citiri
Incazire globala: Ce prevede acordul istoric semnat sambata la Paris
Foto: COP21 Paris

Limitarea incalzirii globale la cel mult 2 grade Celsius fata de media temperaturilor din epoca preindustriala este principala prevedere a acordului final prezentat sambata, in cadrul Conferintei internationale privind schimbarile climatice (COP21) de la Paris.

Textul acordului propune limitarea cresterii temperaturii globale medii "cu cel mult 2 grade Celsius" si "continuarea eforturilor pentru a cobori aceasta limita de crestere pana la 1,5 grade Celsius", conform AFP.

Obiectivul celor 2 grade Celsius, prin raport la epoca preindustriala, a fost stabilit in 2009, la Copenhaga si impune reducerea drastica a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), dar si masuri de economisire a energiei si investitii in energiile regenerabile, precum si planuri de reimpaduriri pe suprafete extinse.

Numeroase tari, in special statele insulare care sunt primele amenintate de perspectiva cresterii nivelului oceanului planetar, sunt in pericol in cazul in care cresterea mediei temperaturilor ...citeste mai departe despre "Incazire globala: Ce prevede acordul istoric semnat sambata la Paris" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incalzire globala acord Paris, #masuri incalzire globala , #Stiri Mediu