Incalzire globala: Este inevitabila o crestere a nivelului oceanelor cu un metru (Video)

Joi, 27 August 2015, ora 17:55
1250 citiri
Incalzire globala: Este inevitabila o crestere a nivelului oceanelor cu un metru (Video)
Foto: NASA

O crestere a nivelului oceanelor de cel putin un metru din cauza incalzirii globale este inevitabila in urmatorii 100 - 200 de ani, conform celor mai recente date difuzate miercuri de NASA.

Cu toate acestea, o oarecare incertitudine planeaza indeosebi in privinta calendarului exact al cresterii apelor. De fapt, oamenii de stiinta nu stiu cat de repede se vor topi principalele calote glaciare de la poli.

"Tinand seama de ceea ce stim acum despre expansiunea oceanelor ca efect al incalzirii si despre topirea ghetarilor si a calotelor glaciare, care se adauga apelor din oceane, este aproape sigur ca vom avea o crestere a nivelului marii de cel putin un metru si, probabil, chiar mai mult", a declarat Steve Nerem de la Universitatea din Colorado, care conduce echipa NASA insarcinata cu monitorizarea cresterii nivelului marii.

ONU: Penurie de alimente din cauza incalzirii globale - Lipsa mancarii va conduce la revolte

"Cu toate acestea, nu este clar daca acest lucru se va ...citeste mai departe despre "Incalzire globala: Este inevitabila o crestere a nivelului oceanelor cu un metru (Video)" pe Ziare.com

#NASA crestere nivel oceane, #NASA oceane incalzire globala , #Stiri Mediu