Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Bucuresti, vor fi 50 de puncte de colectare selectiva, unde se vor oferi bani pentru PET-uri

In Bucuresti, vor fi 50 de puncte de colectare selectiva, unde se vor oferi bani pentru PET-uri

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca in Bucuresti vor exista 50 de puncte dedicate colectarii selective, automatizate sau deservite de operatori, unde cetatenii vor putea obtine bani sau vouchere in schimbul deseurilor reciclabile.

"La propunerea Green Group, vom implementa un program de colectare selectiva a deseurilor, in baza unui acord de parteneriat. Concret: vor fi 50 de puncte de colectare a deseurilor.

Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori. Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul ca ele vin sa incurajeze colectarea selectiva, deoarece ofera in schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot sa fie folosite in supermarket-uri", a precizat edilul general, in cadrul Forumului "Capitala verde. Investitii in mediu pentru Bucuresti".

Gabriela Firea a mentionat ca aceste statii vor fi amplasate pe domeniul public, in zona scolilor, a parcurilor sau spitalelor. Vor exista zece tipuri de deseuri care vor putea fi colectate selectiv.

In ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, primarul general a aratat ca, desi intentiile sunt bune, in Bucuresti, in anul 2017, doar 5% din deseuri se recicleaza.

"Anul acesta, daca nu triplam acest procent, sa ajungem la 15%, vom primi amenzi usturatoare. De asemenea, pana in 2020, trebuie sa ajungem la un procent de 50%, practic jumatate din cantitatea de gunoi acumulata pe teritoriul Capitalei va trebui sa fie reciclata", a mentionat Firea.

Totodata, primarul general si-a exprimat convingerea ca educatia este esentiala in formarea deprinderilor privind colectarea selectiva.

"Daca nu mergem la baza, si anume la educatie, la scoala, demersul nostru va fi ingreunat. Pentru ca, intotdeauna, un copil bine informat, un copil educat in stil ecologic il va educa si pe parinte", a spus Firea.

Citeste si Bucurestenii si haosul reciclarii: Ce se intampla cu gunoiul pe care-l colectam selectiv ...citeste mai departe despre "In Bucuresti, vor fi 50 de puncte de colectare selectiva, unde se vor oferi bani pentru PET-uri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3368 ori