Guvernul vrea sa faca din Muntii Fagaras un Yellowstone european

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 20:16
1008 citiri
Guvernul vrea sa faca din Muntii Fagaras un Yellowstone european
Foto: Ziare.com

Guvernul a aprobat infiintarea Parcului National Muntii Fagaras, estimandu-se ca proiectul sa se incheie in 2020, si invita ONG-urile de mediu sa se implice pe baza de voluntariat in acest proiect, care ar putea deveni un "Yellowstone european".

Etapele necesare pentru constituirea acestui nou parc national se vor derula in perioada octombrie 2016 - 2020. Totodata, va fi creat un grup de lucru interministerial, sub coordonarea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, responsabil cu activitatile de analiza, aprobare si planificare.

"Doar la 2-3 ore distanta de zbor cu avionul de Muntii Fagaras sunt multe din capitalele mari europene. UE are o populatie de circa 500 de milioane de locuitori.

Daca discutam de un trend foarte pregnant acum in industria turismului, in care din ce in ce mai multi oameni si foarte multi europeni cauta locuri cu natura curata, cu natura salbatica, unde sa aiba experiente unice, Romania este la doar 2-3 ore de ei. Asta constituie un avantaj ...citeste mai departe despre "Guvernul vrea sa faca din Muntii Fagaras un Yellowstone european" pe Ziare.com

#Muntii Fagaras parc national, #Muntii Fagaras Yellowstone european, #Muntii Fagaras desemnat parc , #Stiri Mediu