Franta a inaugurat primul "eArbore" din Europa, cu "frunze" fotovoltaice (Video)

Marti, 30 Mai 2017, ora 08:47
1151 citiri
Franta a inaugurat primul "eArbore" din Europa, cu "frunze" fotovoltaice (Video)
Foto:solargiving.com

Un arbore straniu, cu frunze mari, patrate, se inalta in centrul Nevers. Acest oras din Franta a inaugurat luni primul "eArbore" (eTree) din Europa, al carui "frunzis" fotovoltaic permite incarcarea mobilului, navigarea pe Internet sau protejarea de soare.

Inspirata de arborele acacia din desertul israelian, aceasta constructie futurista distribuie si apa proaspata, asigura reincarcarea unei biciclete electrice sau iluminatul stradal nocturn.

Inventia este rodul unui parteneriat intre antreprenori din Franta si Israel, unde primul prototip a vazut lumina zilei in 2014, relateaza AFP.

"Este un simbol al angajamentului digital al orasului din 2014", a explicat primarul din Nevers, Denis Thuriot, dornic sa promoveze economia digitala in orasul sau.

"Denis Thuriot avea o asemenea motivatie, o asemenea viziune privind ceea ce eTree ar putea aduce cetatenilor sai, ca am decis sa instalam" primul exemplar european in orasul lui, a spus Bernard Bitan, co-creator al arborelui solar.

Primul "eArbore" functional a fost prezentat in 2015 la COP 21, conferinta ONU privind climatul organizata la Paris. Practic, chiar acest arbore a fost instalat la Nevers, noteaza AFP.

Arborele artificial a fost intre timp instalat in peste zece de orase din lume, in Israel, in SUA si in curand in Kazahstan, fiind o inovatie de care sunt interesati gigantii internetului precum Google, a mai precizat Bitan.

China a conectat la retea cea mai mare centrala fotovoltaica plutitoare din lumePanourile solare plutitoare (Galerie Foto - Video)Proiect fotovoltaic uluitor, operational in California ...citeste mai departe despre "Franta a inaugurat primul "eArbore" din Europa, cu "frunze" fotovoltaice (Video)" pe Ziare.com

#eArbore frunze fotovoltaice, #frunzis fotovoltaic arbore Nevers , #Stiri Mediu