Fotografia zilei: Panourile solare menite sa stearga o crima impotriva mediului

Sambata, 12 Martie 2016, ora 16:02
875 citiri
Fotografia zilei: Panourile solare menite sa stearga o crima impotriva mediului
Foto: Facebook/Eduardo Braga

Un baraj care a inundat sute de hectare de padure amazoniana din Brazilia si care a fost acuzat de "crime impotriva mediului" este in curs de a deveni un proiect durabil bazat pe panouri solare plutitoare pentru producerea energiei electrice.

La poalele barajului Balbina, construit acum mai bine de 20 de ani cu un cost foarte ridicat si cu o capacitate redusa de generare a energiei electrice, se intinde un gigantic lac artificial de 2.400 de kilometri patrati, informeaza AFP.

"Aceasta este una dintre cele mai mari crime impotriva mediului comise de inginerie in aceasta tara. Si cum se poate reduce costul acestei crime? Prin imbunatatirea relatiei cost-beneficiu al acestei uzine hidroelectrice", a declarat in aceasta saptamana ministrul brazilian al Minelor si Energiei, Eduardo Braga (foto).

Ministrul a inaugurat primele panouri solare plutitoare care produc energie electrica profitand de lumina abundenta din aceasta parte a junglei, situata in apropierea liniei ecuatorului, la ...citeste mai departe despre "Fotografia zilei: Panourile solare menite sa stearga o crima impotriva mediului" pe Ziare.com

#panouri silare lac acumulare Brazilia , #Stiri Mediu