Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele care nu colecteaza deseurile electrice asumate, obligate sa plateasca 20 lei/kg la Fondul de Mediu - proiect

Firmele care nu colecteaza deseurile electrice asumate, obligate sa plateasca 20 lei/kg la Fondul de Mediu - proiect

Firmele care pun pe piata echipamente electrice si electronice si operatorii care preiau obligatiile anuale de colectare a deseurilor acestor echipamente vor plati 20 de lei pe kilogram pentru diferenta dintre obligatiile anuale de colectare si cantitatile colectate, potrivit unui proiect de lege.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului.

Proiectul prevede noi categorii de contributii la Fondul pentru mediu: o contributie de 20 lei/kg de echipamente electrice si electronice, datorata de operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice corespunzatoare obligatiilor anuale de colectare (minim 40 la suta pentru 2016) si cantitatile efectiv colectate, si o contributie de 5 lei/kg de baterii si acumulatori ...citeste mai departe despre "Firmele care nu colecteaza deseurile electrice asumate, obligate sa plateasca 20 lei/kg la Fondul de Mediu - proiect" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori