Energia solara si eoliana au un amic secret: gazul natural. De ce nu se poate fara el

Luni, 15 August 2016, ora 10:18
1271 citiri
Energia solara si eoliana au un amic secret: gazul natural. De ce nu se poate fara el
Foto: Arhiva Ziare.com

Traim intr-o perioada in care ambitiile sunt foarte mari in ceea ce priveste energia verde. De exemplu, doua dintre cele mai populate state ale SUA, California si New York, au cerut companiiilor energetice ca pana in 2030 sa produca jumatate din electricitate folosindu-se de surse regenerabile.

Doar ca exista o problema: din cauza naturii speciale a surselor alternative de energie, cum ar fi cea solara sau cea eoliana, nu poti pur si simplu sa le introduci intr-o retea si cu asta basta.

Pentru ca aceste resurse regenerabile sunt intermitente, trebuie sa gasesti modalitati prin care sa asiguri furnizarea continua de electricitate, chiar si atunci cand nu bate vatul sau cand soarele nu straluceste pe cer, scrie Washington Post.

Un nou studiu a aratat ca, cel putin pana acum, incercarile de a gasi o rezolvarea la aceasta problema au implicat, in mod ironic, si mai multi combustibili fosili. Au dus la costruirea unui numar mai mare de instalatii de gaze natural, care sa poata ...citeste mai departe despre "Energia solara si eoliana au un amic secret: gazul natural. De ce nu se poate fara el" pe Ziare.com

#energii regenerabile gaz natural, #energii regenerabile studiu , #Stiri Mediu