Pretul energiei electrice se apropie de maximul istoric. PNL depune motiunea "Romania in bezna. PSD fura curent"

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 17:42
2284 citiri
Pretul energiei electrice se apropie de maximul istoric. PNL depune motiunea "Romania in bezna. PSD fura curent"
Foto: Pixabay

Facturile la energia electrica ar putea fi mai mari in perioada urmatoare, dupa ce pretul pe bursa a explodat si a ajuns la dublul cotatiei fata de saptamana trecuta.

Luni, pretul energiei electrice pe piata OPCOM are o medie de 326 de lei pe MW/h, dublu fata de saptamana trecuta, cand pretul era de 145 lei pe MW/h, potrivit Digi24.

Pretul maxim de astazi este de 570 lei pe MW/h, pret atins intre orele 17:00 si 19:00, cand e varful de consum.

Preturile amintesc de cotatiile istorice inregistrate in iarna trecuta, in februarie 2017, cand au depasit 650 lei pe MW/h.

PNL depune motiune simpla

In acest context, Biroul Executiv al PNL a decis luni ca liberalii sa depuna o motiune simpla pe domeniul energiei prin care cer demisia ministrului Toma Petcu pentru cresterea "galopanta si alarmanta" a pretului energiei electrice si pentru "politizarea excesiva" a companiilor din domeniu. Motiunea va fi intitulata "Romania in bezna. PSD fura curent", potrivit News.ro.

"Vrem sa tragem un semnal puternic de alarma si cerem demisia si demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, in principal pentru cresterea galopanta si alarmanta a pretului la energie electrica. Ne vom trezi in plina iarna ca populatia va trebui sa plateasca mai mult, poate ne vom trezi in iarna cu probleme in alimentarea cu energie electrica", a declarat vicepresedintele PNL, Virgil Popescu la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

El a spus ca sunt probleme in asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populatie, acestea fiind mult mai mici decat anul trecut.

"Asta inseamna ca Guvernul este inconstient. Nu poti intr-o iarna care se anunta mai grea sa asiguri stocuri mai mici decat daca cumva nu ai un interes sa provoci o noua criza a gazelor, sa provoci o criza a gazelor care nu poate sa ajute decat importul de gaze si un import scump pentru ca nimeni nu-ti vinde gaze ieftine in conditiile in care tu ai criza in tara, gaze rusesti de la Gazprom", a mai spus Popescu.

Vicepresedintele PNL a explicat ca unul dintre punctele motiunii simple va fi si politizarea excesiva a companiilor din energie.

"S-au pus tot felul de oameni, am dat si in comisiile reunite ale Parlamentului celebre exemple, precum cel al domnului Gabriel Gheorghe care habar nu are nimic cu domeniul energiei si l-am pus la ANRE. De asemenea, Nuclear Electrica ni se pare ca in momentul de fata este o vulnerabilitate cu managementul pe care il are. Acolo se intampla lucruri ciudate.

Se in ...citeste mai departe despre "Pretul energiei electrice se apropie de maximul istoric. PNL depune motiunea "Romania in bezna. PSD fura curent"" pe Ziare.com

#energie electrica scumpit, #motiune energie electrica , #Stiri Mediu