Donald Trump retrage SUA din Acordul de la Paris (Surse)

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 15:33
1515 citiri
Donald Trump retrage SUA din Acordul de la Paris (Surse)
Foto: Ziare.com

Presedintele american Donald Trump va retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind lupta impotriva schimbarilor climatice, sustin surse apropiate Casei Albe.

Informatia, vehiculata intens in ultimele zile, a fost difuzata de agentia Reuters si alte institutii de presa din lume, citand Axios News.

Doua surse care au legaturi directe cu subiectul au confirmat ca aceasta este decizia SUA. De asemenea, si Fox News a citat o sursa anonima care a confirmat masura.

Presedintele american a transmis insa un mesaj pe contul sau de Twitter, in care a precizat ca inca nu a luat decizia: "Imi voi anunta decizia pe tema Acordului de la Paris in urmatoarele cateva zile".

I will be announcing my decision on the Paris Accord over the next few days. MAKE AMERICA GREAT AGAIN!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 31 mai 2017

Trump, care a sustinut intotdeauna ca nu crede in conceptul incalzirii globale si ca aceasta este o farsa, a anuntat dupa summitul G7 din Sicilia, din weekend, ca va face publica decizia sa in acest sens in cursul saptamanii.

Iata mai multe despre esecul discutiilor din Italia:

Merkel nu s-a putut intelege cu Trump pe tema climei. Discutiile au fost complet nesatisfacatoareDiscutii controversate la summitul G7. Trump tot nu vrea sa sustina acordul climatic

Detalii despre cum se va desfasura aceasta retragere din Acordul de la Paris nu au fost inca definitivate. Retragerea ar putea dura chiar si trei ani, insa exista si o varianta mult mai rapida, insa mai extrema.

O astfel de actiune ar fi cea mai importanta masura luata de Trump impotriva mostenirii lui Obama legata de clima si transmite un semnal catre resul lumii ca America nu prioritizeaza schimbarile climatice.

Scopul acestui Acord era de limitare a incalzirii globale prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili. SUA se angajasera sa reduca emisiile de gaze de sera, pana in 2025, cu 26-28 la suta fata de nivelul din 2005.

Flancat de mineri, Trump a suspendat politicile lui Obama in lupta impotriva modificarilor climatice (Video)Trump nu se grabeste sa adopte politicile sale privind schimbarile climatice

195 de tari au convenit sa semneze acest Acord, in anul 2015, doar doua ramanand in afara - Nicaragua si Siria. De remarcat ca Statele Unite sunt pe locul 2 in lume in ce priveste emisiile de gaze de sera - 17,9 la suta din total, dupa China. Cele doua sunt urmate la mare distanta de ...citeste mai departe despre "Donald Trump retrage SUA din Acordul de la Paris (Surse)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump retragere SUA Acordul Paris, #SUA retrasa Acord Paris, #SUA Acord Paris schimbari climatice, #SUA Acordul de la Paris , #Stiri Mediu