Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce aruncă bucureștenii în canalizare: capete de porc, o jumătate de oaie, carcase de televizoare, anvelope și substanțe toxice FOTO

Ce aruncă bucureștenii în canalizare: capete de porc, o jumătate de oaie, carcase de televizoare, anvelope și substanțe toxice FOTO

Garda Națională de Mediu a făcut marți, 27 septembrie, un apel la bucureșteni și la locuitorii din zonele limitrofe capitalei să fie responsabili în privința deșeurilor pe care le aruncă în canalizare.

Într-o postare pe Facebook, instituția precizează că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o ”cantitate uriaşă” de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare, deşi nu ar trebui să ajungă niciodată acolo.

”De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nici o problemă. Ridică un capac de canalizare şi ai aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal.

Numai că acest” totul” are un preţ şi încă unul foarte mare. Avarii, disconfort şi poluarea mediului”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

În acest context, Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, a făcut un apel atât către cetățenii ce locuiesc în București și zonele limitrofe capitalei, să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă un pic grijă de această staţie de epurare şi aşa subdimensionată.

”Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări.

Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a transmis acesta. ...citeste mai departe despre "Ce aruncă bucureștenii în canalizare: capete de porc, o jumătate de oaie, carcase de televizoare, anvelope și substanțe toxice FOTO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 506 ori