Cum se transforma valurile marii in electricitate: Cea mai mare provocare

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 07:26
859 citiri
Cum se transforma valurile marii in electricitate: Cea mai mare provocare
Foto: New York Times/Carnegie Wave Energy

Langa coasta de vest a Australiei, aproape de suprafata oceanului plutesc trei balize, care seamana cu niste meduze uriase, legate cu o sfoara de fundul marii. Datorita ingeniozitatii australienilor, aceste masinarii produc electricitate.

Masinariile de otel, cu o latime de peste zece metri, sunt balansate de valurile Oceanului Indian. Prin procesarea constanta a miscarilor apei, balizele genereaza aproximativ 5% din electricitatea folosita de o baza militara din apropiere, aflata in Garden Island, o suburbie a capitalei Sydney, relateaza New York Times.

Surse de energie regenerabila care ne vor salva in viitor

Geamandurile imense fac parte dintr-un proiect pilot al Carnegie Wave Energy din Australia, care incearca sa dezvolte metode alternative de energie.

La sfarsitul lunii februarie, masinariile au inceput sa genereze cate 240 de kilowati fiecare pentru cea mai mare baza navala a Australiei, HMAS Stirling. De asemenea, acestea contribuie si la functionarea unei fabrici ...citeste mai departe despre "Cum se transforma valurile marii in electricitate: Cea mai mare provocare" pe Ziare.com

#energie valuri, #valuri electricitate, #valuri electricitate Australia , #Stiri Mediu