Cum au afectat schimbarile politice din Romania peisajul si clima tarii in ultimii 100 de ani

Marti, 16 Iunie 2015, ora 18:40
1212 citiri
Cum au afectat schimbarile politice din Romania peisajul si clima tarii in ultimii 100 de ani
Foto: Ziare.com

Sedimentele colectate de pe fundul unui lac din Romania arata ca schimbarile climatice din ultimii 100 de ani au fost legate direct de schimbarile din peisajul politic al tarii, se arata intr-un studiu al Universitatii Salford, din Marea Britanie.

Analizele depozitelor au aratat rate mai ridicate ale eroziunii solului vegetal, care are legatura cu agricultura intensiva, in timpul epocii comuniste postbelice, relateaza BBC.

Din sedimentele prelevate din Lacul Stiucii, aflat la nord-est de Cluj-Napoca, oamenii de stiinta au observat si felul in care padurile au fost taiate pentru a elibera terenul agriculturii. De asemenea, accidentul nuclear de la Cernobil, din 1986, a fost inregistrat in depozitele lacului.

Potrivit sursei citate, in sedimentele din lacul transilvanean se arata si cum prabusirea regimului comunist al lui Nicolae Ceausescu, in anul 1989, a fost inregistrat.

Simon Hutchinson, de la Universitatea Salford, din Marea Britanie, unul dintre oamenii de stiinta ...citeste mai departe despre "Cum au afectat schimbarile politice din Romania peisajul si clima tarii in ultimii 100 de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedimente lac Romania schimbari, #sedimente lac schimbari climatice, #studiu sedimente Lacul Stiucii , #Stiri Mediu