Cum arata energia viitorului - proiecte solare surprinzator de ingenioase

Sambata, 13 August 2016, ora 07:26
1303 citiri
Cum arata energia viitorului - proiecte solare surprinzator de ingenioase
Foto: SolarReserve

Energia solara ar putea fi sursa de electricitate a viitorului, iar cateva proiecte folosesc deja tehnologii suprinzator de ingenioase.

Unul dintre ele se afla in desertul Nevada din Statele Unite si pare desprins din filmele SF.

Aflat in apropierea orasului Las Vegas, Crescent Dunes (foto articol) e format din 10.000 de bucati de sticla, iar fiecare masoara 115 metri patrati. Acestea inconjoara un turn foarte inalt, relateaza The Guardian.

Cu toate ca seamana cu un oras de pe alta planeta, asezarea este de fapt un parc sofisticat si ultra-modern pentru captarea energiei solare.

Acesta nu e alcatuit din panouri fotovoltaice folosite in mod obisnuit, ci din oglinzi care urmaresc traiectoria astrului.

Oglinzile sunt capabile sa capteze si apoi sa redirectioneze razele soarelui catre turnul din mijloc, care contine un rezervor cu 25.000 de tone de nitrati de sodiu si potasiu. Sarurile sunt incalzite la 288 grade Celsius, temperatura la care compozitia devine un lichid ...citeste mai departe despre "Cum arata energia viitorului - proiecte solare surprinzator de ingenioase" pe Ziare.com

#proiecte energie solara, #proiecte panouri solare, #tehnologie energie solara, #energie soare , #Stiri Mediu