Cum ar fi fost lumea de azi daca am fi redus emisiile de gaze cu decenii in urma?

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 20:25
2059 citiri
Cum ar fi fost lumea de azi daca am fi redus emisiile de gaze cu decenii in urma?
Foto: Arhiva Ziare.com

In contextul uraganelor formate in aceste saptamani in Oceanul Atlantic si al discutiilor despre legatura cu schimbarile climatice, se pune o intrebare de neevitat: cum ar fi fost astazi daca am fi redus din timp emisiile de gaze?

Analistul privind inovatia in emisiile scazute de gaze de sera, Michael Barnard, spune ca, daca am fi inceput sa luam in serios schimbarile climatice cand primele dovezi erau clare, in urma cu circa 30-40 de ani, astazi am fi mult mai bine.

Barnard enumera, citat de Forbes, o serie de efecte ce ar fi urmat unor masuri luate din timp:

Mai putini bani irositi pe construirea de uzine de producere a combustibililor.Aerul din aproape fiecare oras al lumii ar fi fost cu mult mai curat.Energia solara si cea eoliana ar fi ajuns la actualul cost scazut in urma cu 10-15 ani.Efectele asupra oceanelor nu ar fi atat de devastatoare si nu ar fi ireversibile.Miile de miliarde de dolari, cat reprezinta impactul schimbarii climatice din cauza vremii extreme, ar fi fost reduse substantial.Mijloacele de transport electrice ar fi fost mult mai avansate decat astazi.

Si mai important, insa, Barnard sustine ca este greu de gasit un singur fel in care lumea ar fi fost intr-o situatie mai rea, daca s-ar fi actionat atunci cand era clar ca este nevoie de acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere emisii gaze, #uragane emisii gaze , #Stiri Mediu