Cum a reusit Rusia sa controleze productia de uraniu din SUA: Rolul-cheie jucat de Hillary Clinton

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 16:33
1084 citiri
Cum a reusit Rusia sa controleze productia de uraniu din SUA: Rolul-cheie jucat de Hillary Clinton
Foto: Rosatom

Agentia de energie nucleara a Rusiei controleaza 20% din productia americana de uraniu. Cum este posibil? Prin scheme financiare si prietenii influente.

In urma cu doi ani, societatea controlata de statul rus Rosatom a cumparat o mina de uraniu din orasul canadian Toronto, Uranium One. Achizitia a propulsat agentia rusa, care produce si arme nucleare, in top 5 cei mai mari producatori din lume de materiale radioactive, relateaza Bloomberg.

Odata cu achizitia din Canada, Rosatom a devenit si proprietara unei mine de uraniu, Willow Creek, din statul american Wyoming.

Tranzactia a fost aprobata de un comitet care il include si pe secretarul de Stat american, la acea vremea Hillary Clinton, astazi candidat la alegerile prezidentiale si critic fervent al presedintelui rus Vladimir Putin.

Intelegerea a inclus si o donatie din partea presedintelui Uranium One catre Clinton Global Foundation, a dezvaluit saptamana aceasta New York Times.

Lucruri uimitoare despre Rusia, o ...citeste mai departe despre "Cum a reusit Rusia sa controleze productia de uraniu din SUA: Rolul-cheie jucat de Hillary Clinton" pe Ziare.com

#uranoi SUA Rusia, #mina uraniu SUA Rusia, #productie uraniu SUA Rusia , #Stiri Mediu