Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu energia solara n-am mai depinde nici de titei, nici de gazele rusesti

Cu energia solara n-am mai depinde nici de titei, nici de gazele rusesti
Agentia Internationala pentru Energie (AIE) informeaza ca, la nivelul anului 2050, energia solara ar putea deveni o principala sursa energetica a planetei noastre.

Uriasele resurse de energie ale Soarelui se cunosc de mai multa vreme, iar daca pana in prezent ele nu sunt folosite pe masura, faptul se datoreaza costurilor ridicate privind captarea acestor resurse - pe care de altfel soarele ni le ofera gratuit - stocarea lor si distributia, noteaza Interfax.

Costurile vor scadea vertiginos

Directorul AIE, Maria van der Hoeven, apreciaza ca in urmatoarele trei decenii sunt toate conditiile pentru reducerea spectaculoasa a costurilor in ce priveste sistemele si modulele fotovoltaice.

La data aceasta, in ciuda costurilor ridicate, s-au facut deja importante progrese, astfel incat la inceputul anului 2014 energia folosita din panouri solare se ridica deja la 150 GW, iar cea provenita din centralele heliotermice la 4 GW.

Se prevede ca, in perioada urmatoare, energia provenita ...citeste mai departe despre "Cu energia solara n-am mai depinde nici de titei, nici de gazele rusesti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3119 ori