Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica

Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica

Consiliul Concurentei are suspiciuni privind existenta unui monopol al producatorilor de energie electrica aflati in portofoliul statului.

"Analizand forma de proprietate si structura actionariatului societatilor prezente pe piata producerii si comercializarii de energie electrica (cu cote de piata mai mari sau egale cu 1%), in perioada 2008 - 2013, a rezultat ca cei mai importanti producatori de energie electrica ce activeaza pe piata din Romania au actionariat majoritar de stat, exceptie facand unele societati recent intrate pe piata.

Astfel, cea mai mare parte din cantitatea de energie electrica consumata la nivel national in perioada analizata a fost produsa in centrale electrice aflate in portofoliul unor societati cu actionariat majoritar de stat", se arata in raportul Consiliului Concurentei pe anul 2015.

Companiile de stat pot aduce multe beneficii economiei - Care e conditia cruciala

Inaintea adoptarii hotaririi de guvern nr. 429/2013 se putea considera ca ...citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1055 ori