Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 12:12
1108 citiri
Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica
Foto: Ziare.com

Consiliul Concurentei are suspiciuni privind existenta unui monopol al producatorilor de energie electrica aflati in portofoliul statului.

"Analizand forma de proprietate si structura actionariatului societatilor prezente pe piata producerii si comercializarii de energie electrica (cu cote de piata mai mari sau egale cu 1%), in perioada 2008 - 2013, a rezultat ca cei mai importanti producatori de energie electrica ce activeaza pe piata din Romania au actionariat majoritar de stat, exceptie facand unele societati recent intrate pe piata.

Astfel, cea mai mare parte din cantitatea de energie electrica consumata la nivel national in perioada analizata a fost produsa in centrale electrice aflate in portofoliul unor societati cu actionariat majoritar de stat", se arata in raportul Consiliului Concurentei pe anul 2015.

Companiile de stat pot aduce multe beneficii economiei - Care e conditia cruciala

Inaintea adoptarii hotaririi de guvern nr. 429/2013 se putea considera ca ...citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica" pe Ziare.com

#monopol producatori energie stat, #monopol companii energie electrica, #companii stat energie electrica , #Stiri Mediu