Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comuna lui Adrian Nastase isi face centrala solara cu bani din fonduri europene

Comuna lui Adrian Nastase isi face centrala solara cu bani din fonduri europene


O centrala fotovoltaica va fi realizata in comuna prahoveana Cornu, proiectul, al carui obiectiv este acela de a acoperi consumul de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna, fiind realizat cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presa al Consiliului Judetean (CJ) Prahova, joi a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul "Centrala fotovoltaica de producere a energiei electrice din conversia energiei solare in Comuna Cornu, judetul Prahova", care va fi finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS - CCE).

Proiectul are o valoare totala de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal este acela de a acoperi consumul de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna Cornu.

"Dorinta noastra este sa devenim independenti in ceea ce priveste plata la energia electrica. Pentru iluminatul public si institutiile publice, inclusiv statia de epurare si de pompare, consumurile totale intr-un an depaseau cinci miliarde de lei vechi", a declarat managerul de proiect, Daniela Iancu.

Presedintele CJ, Mircea Cosma, a precizat ca in viitor, vor fi dezvoltate in majoritatea localitatilor astfel de proiecte care implica surse de energie regenerabila.

De asemenea, o centrala fotovoltaica a carei putere instalata este de 3,4 MW a fost inaugurata, marti, in comuna prahoveana Magurele, investitia, in valoare de aproximativ cinci milioane de euro, fiind a unei companii daneze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2895 ori