Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cod roșu pe Pământ de vreme extremă. Urgență pe planetă, 100 de milioane de oameni sunt loviți VIDEO

Cod roșu pe Pământ de vreme extremă. Urgență pe planetă, 100 de milioane de oameni sunt loviți VIDEO

Raportul a 10 iluștrii oameni de știință anunță o ”avertizare globală 2022”, trăgând un semnal de alarmă pentru liderii mondiali: Pământul a atins codul roșu. Planeta noastră ”se confruntă fără echivoc cu o urgență climatică”, după ce a ajuns la niveluri record de dioxid de carbon în atmosferă.

Analiza asupra climatului mondial, care a fost condusă de Universitatea de stat din Oregon, Statele Unite, arată că a studiat 35 de semne vitale ale Pământului, folosite pentru a urmări schimbările climatice, potrivit Daily Mail.

În mod îngrijorător, ei au descoperit că 16 dintre aceste semne sunt la extreme record, inclusiv evenimentele de căldură extremă, pierderea acoperirii cu păduri la nivel mondial din cauza incendiilor și o prevalență mai mare a virusului dengue transmis de țânțari.

Veste uriașă de la NASA: Gaura de ozon cât Antarctica de deasupra Pământului, întorsătură neașteptată VIDEO

Profesorul William Ripple, coautor al studiului publicat în această săptămână de Alianța mondială a oamenilor de știință, a spus: „Uitați-vă la toate aceste valuri de căldură, incendii, inundații și furtuni masive”. Raportul indică faptul că planeta noastră se află ”fără echivoc în starea de urgență climatică”.

„După cum putem vedea din creșterea anuală a dezastrelor climatice, ne aflăm acum în mijlocul unei crize climatice majore, urmând să vină mult mai rău dacă continuăm să facem lucrurile așa cum le-am făcut”, Christopher Wolf, coautor principal al studiului.

Cercetătorii au observat, de asemenea, că nivelurile atmosferice de dioxid de carbon (CO2) sunt cele mai ridicate înregistrate vreodată, ajungând la 418 părți per milion, fiind clar un semn de cod roșu.

Descoperirea unei nave naziste lângă coastele Belgiei intrigă experții: Ce au găsit acolo după 80 de ani e otrăvitor VIDEO

„Pentru a evita mai multe suferințe umane nespuse, trebuie să protejăm natura, să eliminăm majoritatea emisiilor de combustibili fosili și să sprijinim adaptările climatice echitabile din punct de vedere social, cu accent pe zonele cu venituri mici, care sunt cele mai vulnerabile”, a spus Saleemul Huq.

În ultimii 30 de ani, emisiile globale de gaze cu efect de seră au crescut cu 40%, potrivit raportului. Vremea extremă cauzată de schimbările climatice a declanșat foametea la aproximativ 100 de milioane de oameni și a crescu ...citeste mai departe despre "Cod roșu pe Pământ de vreme extremă. Urgență pe planetă, 100 de milioane de oameni sunt loviți VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 560 ori