Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica

Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica
Nicaieri in lume nu este mai binevenita alimentarea din surse fotovoltaice decat intr-o zona puternic industrializata, intens populata si de mare interes turistic.

Litoralul sudic al Frantei, de la Montpellier la Marsilia, Saint Tropez, Toulon, Cannes, Nisa si pana dincolo de San Remo, in Italia, respectiv Riviera Franceza si Riviera Italiana, reprezinta una dintre cele mai exotice si mai cautate destinatii de vacanta din lume.

Dar tot acolo, la Carros, langa Nisa, se afla centre industriale cu companii de renume precum Malongo, Arkophrma, Schnider Electric sau Rica Lewis si un grup care si-a permis investitii inteligente, care isi depoziteaza rezervele cand sunt in excedent si le debiteaza in retea, cand sursa e in deficit, de obicei noaptea.

Sunt investitii in valoare de 30 de milioane de euro, reunind ERDF (coordonatorul de proiect), Alstom Grid, Saft, Armines, RTE, Daikin, NetSeenergy sau PME, noteaza La Tribune.

Din anul 2011, proiectul a inceput sa fie pus treptat in ...citeste mai departe despre "Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 940 ori