Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine va da banii pentru noile reactoare de la Cernavoda - detaliile intelegerii cu chinezii

Cine va da banii pentru noile reactoare de la Cernavoda - detaliile intelegerii cu chinezii
Nuclearelectrica a elaborat "Memorandumul de intelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea si dezafectarea Unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda", care stabileste principiile acestui parteneriat si parametrii in care se desfasura el.

China General Nuclear Power Corporation va detine 51% din actiunile societatii joint-venture ce va fi formata si va prelua valoarea investitiei SNN in filiala EnergoNuclear SA.

De asemenea, precizeaza documentul, participarea partii romane nu va putea sa scada sub 30%.

Principiile parteneriatului

in scopul implementarii proiectului se va infiinta o societate mixta pe actiuni (de tip joint-venture, JVCo) in care CGN (China General Nuclear Power Corporation) va detine o participatie de cel putin 51% si care va prelua valoarea investitiei SNN in filiala sa EnergoNuclear SAJVCo va fi compania premergatoare viitoarei societati de tip IPP (producator independent de energie - IPP), infiintata pentru o durata initiala de doi ani, durata care ...citeste mai departe despre "Cine va da banii pentru noile reactoare de la Cernavoda - detaliile intelegerii cu chinezii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori