Chinezii i-au dat o lectie de istorie lui Trump, primul presedinte SUA care neaga incalzirea globala

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 09:13
1652 citiri
Chinezii i-au dat o lectie de istorie lui Trump, primul presedinte SUA care neaga incalzirea globala
Foto: Twitter/Donald Trump

Donald Trump e primul presedinte ales in SUA care sustine ca incalzirea globala e o "pacaleala chinezeasca". Chinezii i-au dat, insa, o lectie de istorie, printr-un oficial din Ministerul de Externe de la Beijing.

Liu Zhenmin a declarat in cadrul unui summit pe teme de mediu, in Maroc, miercuri, ca incalzirea globala se afla pe agenda republicanilor inca de la sfarsitul anilor '80, din vremea lui Reagan sau Bush. Acesti presedinti republicani au introdus-o pe agenda internationala, a mai spus oficialul chinez, citat de The Guardian.

In urma cu ceva vreme, Trump scria pe Twitter: "Conceptul de incalzire globala a fost creat de si pentru chinezi, cu scopul de a face industria americana non-competitiva". El mai spunea ca incalzirea globala "nu exista, ca este o prostie foarte scumpa".

In replica, China l-a atentionat pe presedintele ales sa ia o "decizie inteligenta" privind angajamentul Americii de a lupta cu incalzirea globala.

In urma cu trei luni, China si SUA, tarile care ...citeste mai departe despre "Chinezii i-au dat o lectie de istorie lui Trump, primul presedinte SUA care neaga incalzirea globala" pe Ziare.com

#Trump incalzire globala chinezi, #Trump incalzire globala, #summit incalzire globala Maroc, #incalzire clima Trump , #Stiri Mediu