Ce sunt contoarele inteligente si de ce am putea fi obligati sa le schimbam pe cele vechi

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 07:40
1354 citiri
Ce sunt contoarele inteligente si de ce am putea fi obligati sa le schimbam pe cele vechi
Foto: Arhiva Ziare.com

Am putea fi nevoiti sa spunem "adio" contoarelor clasice pentru energie electrica si "bun-venit" celor inteligente. Insa ce beneficii vor aduce pentru noi, consumatorii?

Schimbarea ne e impusa de o decizie luata la nivel european.

Aceasta prevede ca, pana in anul 2020, 80% din consumatorii de energie electrica din fiecare stat membru al UE sa aiba contoare inteligente instalate, dar doar in cazul in care o evaluare economica (analiza cost-beneficiu) dovedeste ca implementarea este fezabila.

Momentan, in Romania masura se afla in faza de testare. Insa Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC), o organizatie independenta, a lansat de curand un avertisment pe aceasta tema.

"Cu preturi intre 100 si 700 euro si o ipotetica economie de maxim 650 de euro pe durata de viata de zece ani a contorului inteligent, toate investitiile distribuitorilor de contoare inteligente, in jur de 1.000 de lei per locuinta, se vor regasi esalonat in factura lunara a consumatorilor", se arata ...citeste mai departe despre "Ce sunt contoarele inteligente si de ce am putea fi obligati sa le schimbam pe cele vechi" pe Ziare.com

#ce sunt contoarele inteligente, #program contoare inteligente, #montare contoare inteligente, #contoarele inteligente , #Stiri Mediu