Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate

Duminica, 30 August 2015, ora 14:35
1282 citiri
Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate
Foto: kaboompics.com

Doar o treime din deseurile electronice din Europa sunt reciclate asa cum trebuie, un numar imens de telefoane mobile, computere si televizoare fiind comercializate in mod ilegal sau abandonate, se mentioneaza intr-un studiu realizat de ONU si de Interpol si dat publicitatii duminica.

Suedia si Norvegia se apropiau de tintele europene de colectare si reciclare a 85% din totalul deseurilor electrice si electronice, situandu-se astfel in topul clasamentului, in timp ce, la polul opus, Romania, Spania si Cipru colectasera si reciclasera mai putin de 20% din total, se arata in studiu, informeaza Reuters.

Normele europene impun reciclarea asa-numitelor "e-deseuri", produse electronice sau baterii, pentru a recupera metale precum aur si argint si pentru a evita poluarea cu elemente toxice precum plumbul sau mercurul.

In ansamblu, 35% din volumul total de e-deseuri de pe continentul european a fost reciclat corespunzator in 2012, potrivit studiului. In raport, este respinsa totodata ...citeste mai departe despre "Cat reciclam din numarul imens de mobile, computere si televizoare comercializate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reciclare deseuri electronice, #procent reciclare Romania, #deseuri electronice Romania , #Stiri Mediu