Cat ne costa parcurile nationale si cat incaseaza statul de la turisti

Sambata, 23 Mai 2015, ora 13:24
1081 citiri
Cat ne costa parcurile nationale si cat incaseaza statul de la turisti

Romsilva cheltuieste anual aproximativ 16 milioane de lei pentru cele 22 de parcuri nationale si naturale pe care le are in administrare si incaseaza doar 600.000 - 700.000 de lei, din turism, a declarat seful Serviciului arii protejate, Dragos Mihai, cu ocazia Zilei Parcurilor.

Seful din Romsilva a aratat ca banii sunt alocati pentru cheltuielile curente ale administratiilor de parc, structuri speciale create de Romsilva incepand din 1999, in timp ce pentru proiecte sunt accesate fonduri europene sau Fondul Global de Mediu.

Astfel, in cei 15 ani de cand Romsilva a inceput sa creeze structurile de administrare a parcurilor, regia a accesat aproximativ 150 de milioane de lei pentru proiecte in aceste zone protejate.

Centre de vizitare in parcurile naturale

Astfel, au fost create centre de vizitare in mai multe parcuri, cu expozitii si diverse materiale educationale pentru copii. In Parcul Natural Bucegi, la Busteni, a fost construit un astfel de centru in apropierea ...citeste mai departe despre "Cat ne costa parcurile nationale si cat incaseaza statul de la turisti" pe Ziare.com

#parcuri naturale tarife, #turism parcuri naturale Romania, #cheltuieli Romsilva parcuri naturale , #Stiri Mediu