Care a fost cel mai cald an de pe Pamant - Gazele cu efect de sera au atins un nivel record

Joi, 16 Iulie 2015, ora 23:00
861 citiri
Care a fost cel mai cald an de pe Pamant - Gazele cu efect de sera au atins un nivel record
Foto: Ziare.com

Gazele cu efect de sera, care se afla la originea schimbarilor climatice, au atins un nivel record de concentratie in atmosfera in 2014, care a fost cel mai calduros an de cand se fac inregistrari meteorologice pe Pamant, potrivit unui raport international difuzat online joi de "American Meteorological Society" (AMS).

"Bioxidul de carbon, metanul si protoxidul de azot, principalele gaze cu efect de sera eliberate in atmosfera, au atins recorduri de concentratie in 2014", se arata in documentul despre "Situatia climei in 2014", scrie AFP, citand informatii de pe pagina de Internet a agentiei americane pentru conditiile oceanice si atmosferice (NOAA).

Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

"Europa a trecut prin cel mai calduros an de cand se fac inregistrari, in circa 20 de tari fiind doborate recordurile precedente", precizeaza raportul.

"Africa a cunoscut si ea temperaturi superioare mediei pe cea ...citeste mai departe despre "Care a fost cel mai cald an de pe Pamant - Gazele cu efect de sera au atins un nivel record" pe Ziare.com

#cel mai cald an, #incalzire globala, #temperaturi record , #Stiri Mediu