Avionul Solar Impulse si-a incheiat calatoria istorica in jurul lumii. A parcurs peste 40.000 de kilometri (Video)

Marti, 26 Iulie 2016, ora 09:18
881 citiri
Avionul Solar Impulse si-a incheiat calatoria istorica in jurul lumii. A parcurs peste 40.000 de kilometri (Video)
Foto: Facebook/Solar Impulse

Primul avion care zboara exclusiv cu energie solara, Solar Impulse 2, a aterizat marti la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Aeronava care revolutioneaza transportul aerian a incheiat astfel o calatorie istorica in jurul Pamantului, pe care a inceput-o in martie 2015, parcurgand in total peste 40.000 de kilometri.

Avionul Solar Impulse 2 a fost dezvoltat in Suedia si, inainte sa aterizeze la Abu Dhabi, decolase din Cairo, Egipt, potrivit CNN.

Aeronava nu cantareste mai mult decat un SUV, insa are aripi de anvergura unui Boeing 747. Aparatul de zbor are un singur loc, asa ca a fost pilotat alternativ de doi aviatori, Bertrand Piccard si Andre Borschberg.

Cei doi au inceput anul trecut calatoria in jurul lumii, in Emiratele Arabe Unite. Au ajuns la New York, de unde au zburat peste Oceanul Atlantic catre Europa si apoi s-au deplasat spre Africa de Sud.

Citeste mai multe despre aventura Solar Impulse 2:

Avionul care functioneaza cu energie solara, din nou in jurul ...citeste mai departe despre "Avionul Solar Impulse si-a incheiat calatoria istorica in jurul lumii. A parcurs peste 40.000 de kilometri (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Solar Impulse calatorie, #avion energie solara , #Stiri Mediu