Avertismentul unui oficial RADET: Exista un risc real ca la iarna bucurestenii sa ramana fara caldura

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 16:43
1051 citiri
Avertismentul unui oficial RADET: Exista un risc real ca la iarna bucurestenii sa ramana fara caldura
Foto: RADET

Gradul de incasare pentru energia termica in Bucuresti este de peste 95%, cel mai ridicat din tara, insa populatia incepe sa isi piarda increderea in sistemul centralizat, avand in vedere ca risca sa ramana fara caldura in iarna din cauza instalatiilor invechite, sustine presedintele Consiliului de Administratie al RADET Bucuresti, Gabriel Dumitrascu.

"La Bucuresti, in ultimii ani, investitiile au tins spre zero. Din cei 3.000 de kilometri de retea de transport, doar 8% sunt reabilitati, peste 70% din retea este mai veche de 40 de ani, si-a depasit durata de viata.

Nu este nicio surpriza in aceste conditii ca exista un risc real ca in aceasta iarna sa nu se asigure continuitatea alimentarii cu energie termica a populatiei", a explicat Dumitrascu.

Schimbare de macaz pentru RADET: Decizia anuntata de Sorin Oprescu

In opinia sa, prima cauza pentru care termia este in colaps, in Romania, nu doar in Bucuresti, este sistemul de reglementare ineficient.

"In ultimii ani nu s-a ...citeste mai departe despre "Avertismentul unui oficial RADET: Exista un risc real ca la iarna bucurestenii sa ramana fara caldura" pe Ziare.com

#RADET caldura iarna Bucuresti, #caldura iarna Bucuresti , #Stiri Mediu